Lubin

Pierre-François Lubin is de grondlegger van de moderne parfumerie. Geboren in 1774, leefde hij door een van de meest turbulente perioden in de Franse geschiedenis, toen het Ancien Régime plaatsmaakte voor de industriële revolutie. Het gebeurde dat Lubin’s ouders in de buurt van de Parijse werkplaats van de beroemde parfumeur Jean-Louis Fargeon woonden; dus in 1784 was hij het die de tienjarige Pierre-François in de kunst van de parfumwereld initieerde. Onder Fargeon werd Lubin geleidelijk aan toevertrouwd aan de schoonheidrecepten voor het Franse Koninklijke Hof.

Fargeon behoorde tot een oude dynastie van parfumeurs uit Montpellier en was in feite de aangestelde leverancier van koningin Marie-Antoinette. Ondanks het feit dat ze vanaf de herfst van 1789, aan het begin van de Franse Revolutie, met haar familie onder huisarrest stond in de Tuileries, bleef de Koningin pakketten ontvangen van haar trouwe parfumeur, gebracht door zijn jonge leerling. Elke dag zou ze zich opfrissen, met behulp van de verfijnde bereidingen gemaakt van een basis van essenties van bergamot en sinaasappel. Ze was ook dol op de rozenparfum die haar herinnerde aan de tuinen van Trianon en die Fargeon zo bedreven in uitpakken was.

Niettemin verliet Pierre-Francois Lubin in 1792, op 18-jarige leeftijd Parijs en de revolutionaire onrust en vertrok naar Grasse, naar het atelier van een andere meester-geurmaker: Tombarelli. Tombarelli stelde hem voor aan de “Italiaanse methode”, die twee eeuwen eerder door Catherine de Medici uit Florence was geïmporteerd.

aag verder aan een indrukwekkend olfactorisch oeuvre.

© Copyright 2018 - EssieDarling exclusieve Parfums